Plody moře v kokosové omáčce s nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 650 g Hlíva ústřičná
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Nudle rýžové
  • 250 g Mušle slávky
  • 300 ml Voda pitná
  • 125 ml Kokosová smetana
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Citronová tráva
  • 0.5 ks Cibule červená
  • 3 ks Kafirové listy
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 66.7 mg
  • Draslík 576.4 mg
  • Vláknina 1727.6 mg
  • Vitamín A 1727.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme krevety a slávky. Ty slávky, které se po uvaření neotevřely, nepoužijeme.

  • 2

    V míse smícháme kokosovou smetanu, limetkovou šťávu, cukr, pokrájené chilli papričky bez semínek, prolisovaný česnek a rybí omáčku. Směs mícháme, až se cukr rozpustí. Poté přidáme krevety, slávky, nakrájené cibulky, hlívu ústřičnou, nakrájenou papedu, drobně pokrájenou střední část citronely a na plátky nakrájenou červenou cibuli.

  • 3

    Směs přikryjeme fólií a odložíme do chladničky.

  • 4

    Podle návodu uvaříme nudle, scedíme a necháme okapat.

  • 5

    Uvařené nudle rozdělíme do talířů, poklademe plody moře, přelijeme zbylým dresinkem a podáváme.

Komentáře k receptu