Srnčí závitky s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Anglická slanina
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Cukr krupice
  • 5 g Nové koření celé
  • 500 g Srnčí maso
  • 150 ml Víno červené
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Paprika sterilovaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 3108 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 84.3 mg
  • Draslík 796.1 mg
  • Vláknina 5402.5 mg
  • Vitamín A 5402.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí řízky osušíme papírovou utěrkou a lehce naklepeme. Papriky osušíme a podélně nakrájíme na široké proužky. Řízky okořeníme solí a novým kořením, položíme na ně proužky papriky a pevně srolujeme. Rolády zabalíme do slaniny a zavážeme nití. Troubu předehřejeme na 75 °C.

  • 2

    Rozehřejeme pánev a na ní ohřejeme olej. Srnčí rolády smažíme na mírném plameni a pak na silném plameni ze všech stran asi 10 minut, přikryjeme a udržujeme v troubě teplé. Slijeme olej z pánve, nasypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Zředíme červeným vínem, necháme přejít varem a pak do omáčky vmícháme metlou máslo. Ochutíme solí a pepřem. Srnčí rolády obalíme v omáčce a servírujeme.

Komentáře k receptu