Srnčí závitky se šunkovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Srnčí kýta
  • 40 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 70 g Šunka dušená
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 861 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 231.8 mg
  • Draslík 82.3 mg
  • Vláknina 523.9 mg
  • Vitamín A 523.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kýtu rozkrájíme na řízky, zakapeme citronovou šťávou, rozpuštěným máslem a pod fólií necháme odležet. Šunku nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme, cibuli pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli, přidáme šunku a osmažíme. Do směsi vmícháme rozšlehaná vejce, sůl, pepř a za stálého míchání necháme vejce srazit.

  • 3

    Zchladlou vaječnou náplň rozdělíme na řízky, maso přehneme, sklepneme okraje a sepneme jehlou. Závitky namáčíme v těstíčku, na mírném plameni smažíme na oleji z obou stran do zlatova.

  • 4

    Těstíčko připravíme rozšleháním piv i vajec s moukou a sýrem.

Komentáře k receptu