Rigatoni s rajčaty na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Anglická slanina
  • 200 g Rajčata
  • 500 g Těstoviny Rigatoni
  • 60 g Cibulka jarní
  • 20 g Bazalka
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 724 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 59.5 mg
  • Draslík 140.9 mg
  • Vláknina 6868.3 mg
  • Vitamín A 6868.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky. Rajčata oloupeme: slupku nakrojíme do tvaru kříže, rajčata ponoříme asi na 2 minuty do vroucí vody a potom ihned do studené. Slupka se pak od naříznutí snadno sloupne.

  • 2

    Rajčata rozpůlíme a lžičkou z nich vybereme semínka. Dužninu najemno nakrájíme.

  • 3

    V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.

  • 4

    V průběhu vaření těstovin smažíme slaninu a cibulky na oleji za občasného zamíchání při střední teplotě asi 5 minut. Přidáme bazalku, smetanu, sůl a pepř a omáčku 5 minut zvolna vaříme. Vložíme do ní rajčata a krátce je prohřejeme. Na talíře dáme těstoviny a přelijeme je omáčkou.

Komentáře k receptu