Rigatoni s rajčaty, sýrem a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Sýr Halloumi
  • 400 g Těstoviny Rigatoni
  • 60 ml Olej olivový
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 6 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 309 mg
  • Vláknina 6899.8 mg
  • Vitamín A 6899.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Rajčata rozpůlíme, rozložíme na plech vyložený alobalem, posypeme solí, pepřem, cukrem, nakrájeným česnekem a pečeme cca hodinu, dokud se neodpaří z rajčat většina tekutiny. Po vyjmutí je necháme vychladnout a rozkrojíme na čtvrtiny.

  • 3

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 4

    Smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem.

  • 5

    Zálivkou pokapeme vychladlé těstoviny a promícháme. Poté zlehka vmícháme rajčata, na plátky nakrájený sýr a lístky špenátu. Rozdělíme na talíře, posypeme drceným pepřem a podáváme.

Komentáře k receptu