Trofie se slávkami a červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1358 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 35 mg
 - Draslík 579.7 mg
 - Vláknina 7592.5 mg
 - Vitamín A 7592.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku, sůl a přiměřené množství vody smícháme a hněteme tak dlouho, až vznikne hladké těsto, z něj oddělujeme kousky velké asi jako lískový oříšek. Dlaní ruky je rozválíme tak, aby vznikly zakroucené trofie, uprostřed silnější a se špičatými konci. Lastury omyjeme a dáme do mísy s vodou a hrubou solí, aby se pročistily.
 - 
                                2
Červenou řepu omyjeme a na pánvi s olejem a utřeným jedním stroužkem česneku bez jádra osmahneme 3 minuty. Slávky dobře propláchneme a dáme vařit v druhé pánvi se zbylým stroužkem česneku, pepřem a feferonkou. Jakmile se otevřou, dáme na talíř a udržujeme teplé. Ze šťávy vzniklé z vody, která byla v lasturách, vyjmeme česnek.
 - 
                                3
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nasypeme do ní trofie. Scedíme, jakmile vyplavou na povrch, a povaříme ve šťávě ze slávek.
 - 
                                4
Přidáme červenou řepu a po 2 minutách i mušle. Vše promícháme a ihned podáváme posypané nadrobno nasekanou petrželkou.