Vejce se špenátovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1190 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 368 mg
 - Draslík 520.3 mg
 - Vláknina 3322.3 mg
 - Vitamín A 3322.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme v osolené vodě (max 8 minut) a ihned ochlazujeme ve studené vodě. Špenátové listy dobře propereme a ve vroucí vodě povaříme asi 2 minuty, zcedíme a ihned proplachujeme ve studené vodě. Necháme okapat a pokrájíme najemno. Vystydlá vejce oloupeme a opatrně v půlce rozkrojíme tak, aby žloutek zůstal celý. Seřízneme také oba konce, aby vejce bylo stabilní při servírování. V misce rozmačkáme žloutky, přidáme pokrájený špenát, majonézu a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a vyšleháme do pěny. Směs vložíme do cukrářského sáčku a naplníme půlky vajec. Pokládáme rovnou na servírovací mísu, zakryjeme utěrkou a dáme vychladit do lednice. Před servírováním ozdobíme každé vejce malým lístkem špenátu a okraje mísy poklademe kolečky rajčat.