Skopové maso s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Skopová plec
  • 100 g Slanina vepřová
  • 300 g Zelí kysané
  • 10 g Libeček
  • 400 g Bramborové noky
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 839 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 756 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 538.1 mg
  • Vláknina 7594.8 mg
  • Vitamín A 7594.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Do hrnce nasypeme slaninu, zahřejeme a jakmile pustí tuk, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme maso, promícháme, chvíli smažíme, posypeme mletou paprikou, jakmile se v tuku rozpustí podlijeme trochou vody. Dusíme 40 minut. Nyní přidáme okapané zelí, ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Ochutíme solí, kmínem, majoránkou, libečkem a dusíme ještě 20 minut.

  • 3

    Podáváme nejlépe s bramborovými noky.

Komentáře k receptu