Skopové maso s majoránkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 750 g Skopové maso přední
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 719 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 97097 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 162 mg
  • Draslík 1418.2 mg
  • Vláknina 11242.5 mg
  • Vitamín A 11242.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné maso vykostíme a rozkrájíme na kostky. Z kostí uvaříme vývar.

  • 2

    Cibuli s kořenovou zeleninou podusíme na půlce másla a následně v tomto základu opečeme rozkrájené maso. Přidáme česnek utřený se solí a majoránkou, podlijeme vývarem z kostí a dusíme do měkka.

  • 3

    Z druhé poloviny másla uděláme s moukou jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme a přilijeme k masu. Necháme 10 minut vařit. Do horké omáčky přidáme předvařené malé brambory.

  • 4

    Pokrm podáváme velmi horký a na vyhřátých talířích.

Komentáře k receptu