Telecí plíce na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 637 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 267.2 mg
 - Draslík 1045.4 mg
 - Vláknina 8579.7 mg
 - Vitamín A 8579.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plíce nakrájíme na větší kousky, vložíme do osolené vody a 30 minut povaříme. Okapané kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
 - 
                                2
Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zežloutnout, přidáme kousky plic a orestujeme. Podlijeme vínem, přidáme oloupaná nakrájená rajčata bez jader, dochutíme solí, prolisovaným česnekem a posekanou petrželkou. Podusíme 30 minut.
 - 
                                3
Podáváme s vařeným bramborem.