Telecí nožičky jako předkrm

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 50 g Celer bulvový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Olivy černé
  • 100 ml Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Telecí nožičky
  • 1 ks Karotka
  • 2 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 900 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 199.5 mg
  • Draslík 896.5 mg
  • Vláknina 6625 mg
  • Vitamín A 6625 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí nožičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek cibule, karotky a celeru. Přivedeme k varu a vaříme hodinu a čtvrt. Do horké vody ještě vložíme svazek bylinek.

  • 2

    Uvařené nožičky vyjmeme z hrnce, maso obereme od kosti a nakrájíme na menší kousky. Pracujeme stále s teplým masem. Kousky masa pomažeme máslem, hořčicí a obalíme v posekaných bylinkách. Necháme maso vychladnout.

  • 3

    Podáváme s černými olivami jako předkrm.

Komentáře k receptu