Telecí ledvinky se žampiony a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 500 g Telecí ledviny
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Těstoviny penne
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Pesto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 492.5 mg
  • Draslík 509.7 mg
  • Vláknina 6955.3 mg
  • Vitamín A 6955.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vodou.

  • 2

    Žampiony očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Telecí ledvinky očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme máslo, plátky ledvinek v něm krátce z obou stran opečeme a pak je naskládáme do zapékací mísy.

  • 5

    Do pánve dáme nakrájené žampiony a také je krátce orestujeme. Pak k nim přidáme hořčici, dochutíme je pepřem a solí, vmícháme smetanu a pesto a vše prohřejeme. Směs z pánve přelijeme na ledvinky v zapékací míse a dáme zapéct na 10 minut do trouby, předehřáté na 190 stupňů.

  • 6

    Uvařené těstoviny scedíme, necháme je krátce okapat a rozdělíme na servírovací talíře. Na těstoviny potom přidáme ledvinky i s omáčkou a podáváme posypané jemně nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu