Řezy ze svíčkové na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Hovězí svíčková
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1310 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 95.3 mg
  • Draslík 598.2 mg
  • Vláknina 453 mg
  • Vitamín A 453 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.

  • 2

    Do výpeku přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony. Krátce je osmahneme, zastříkneme vývarem a přidáme máslo. Podle potřeby přisolíme a krátce podusíme.

  • 3

    Nakonec řezy přelijeme šťávou se žampiony.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu