Jehněčí kotlety se sušenými meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kotlety
  • 100 g Meruňky sušené
  • 6 g Rozmarýn čerstvý
  • 750 g Brambory
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Olej stolní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 779 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 136 mg
  • Draslík 1537.9 mg
  • Vláknina 13487.8 mg
  • Vitamín A 13487.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme přebytečného tuku a kůže. Maso přehneme napůl, dovnitř vložíme dvě sušené meruňky.Zajistíme párátky.

  • 2

    Maso přelijeme olejem, posypeme sekaným rozmarýnem. Necháme marinovat 3 hodiny.

  • 3

    Marinované maso grilujeme na grilu po dobu cca 15 minut.

  • 4

    Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu