Jehněčí kotlety se zapečenými bramborami a s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Brambory
  • 50 g Hlíva ústřičná
  • 50 g Hořčice
  • 30 g Med včelí
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Muškátový oříšek
  • 40 g Šalotka
  • 50 g Lišky čerstvé
  • 4 g Koriandr mletý
  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 50 g Shiitake houby
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 100 g Vločky ovesné
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 868 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 937 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 165.6 mg
  • Draslík 1024.6 mg
  • Vláknina 9814.5 mg
  • Vitamín A 9814.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kotlety naklepeme, smícháme med s hořčicí a kotlety touto směsí potřeme z obou stran. V suché pánvi opražíme ovesné vločky, obalíme v nich kotlety, do pánve nalijeme olej a obalené kotlety na něm osmažíme dozlatova. Smetanu přivedeme k varu, přidáme prolisovaný česnek, mletý muškát a vyvaříme dohusta. Očištěné brambory nakrájíme na plátky, smícháme se smetanovou směsí a většinou parmezánu, vložíme do pekáčku, posypeme zbylým parmezánem a pečeme v troubě asi půl hodiny.

  • 2

    Houby nakrájíme na plátky, šalotku nadrobno, v pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s houbami, orestujeme, ochutíme koriandrem, osolíme, opepříme a odstavíme.

  • 3

    Na talíře upravíme kotlety, doplníme bramborami a navrch naneseme houbovou směs.

Komentáře k receptu