Mořská štika smažená v česnekovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mořská štika - filety
  • 200 ml Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 147.8 mg
  • Draslík 433 mg
  • Vláknina 262.5 mg
  • Vitamín A 262.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce štiky omyjeme a osušíme.

  • 2

    Z vejce, oleje, solamylu a česneku utřeného se solí umícháme těstíčko a porce v něm namáčíme. Ihned smažíme na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.

Komentáře k receptu