Řezy ze svíčkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Hovězí svíčková
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Cukr krupice
  • 200 g Játra drůbeží
  • 150 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Víno červené
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1385 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 93.9 mg
  • Draslík 607 mg
  • Vláknina 53 mg
  • Vitamín A 53 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme se dvěma tenkými plátky slaniny.

  • 2

    Řezy i slaninu vyjmeme, do výpeku vložíme očištěná a opláchnutá, na drobné plátky nebo kousky nakrájená drůbeží játra a krátce je osmahneme. Přidáme máslo, rajčatový protlak, vývar a krátce podusíme.

  • 3

    Šťávu s játry mírně přisladíme, přilijeme víno, přisolíme a ještě velmi krátce podusíme.

  • 4

    Opečené řezy svíčkové přelijeme šťávou s játry a ozdobíme plátky opečené slaniny.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu