Dijonské perníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Cukr moučkový
  • 400 g Med včelí
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 30 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 10 g Anýz mletý
  • 200 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 5 g Soda jedlá
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Marmeláda pomerančová
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1272 kcal
  • Sacharidy 248 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 175 g
  • Cholesterol 134.1 mg
  • Draslík 748.7 mg
  • Vláknina 11479.9 mg
  • Vitamín A 11479.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    400 ml vody ohřejeme, přidáme med, cukr a 100 g másla. Uvedeme k varu a odstavíme z plotny.

  • 2

    Mouku smícháme s práškem do pečiva, bikarbonátem (jedlou sodou), skořicí a anýzem. Přilijeme teplé mléko a dobře promícháme. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do čisté utěrky a necháme hodinu odpočívat v teple.

  • 3

    Do těsta přimícháme kandovanou kůru a strouhanou kůru z citronu.

  • 4

    Válcové formičky vytřeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme do nich těsto, do každé formy přidáme lžičku pomerančové marmelády.

  • 5

    Necháme hodinu kynout.

  • 6

    Poté upečeme při teplotě 200 °C. Doba pečení je 30-40 minut.

  • 7

    Upečené perníčky potřeme bílkem smíchaným se 2 lžícemi moučkového cukru.

Komentáře k receptu