Jehněčí hřbet na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Jehněčí hřbet
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 600 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1197 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 160.3 mg
  • Draslík 476 mg
  • Vláknina 763 mg
  • Vitamín A 763 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěné maso nakrájíme na porce, žampiony na plátky, ve smetaně rozmícháme trochu mouky.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj porce masa, posypeme solí, pepřem, podlijeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě 90 minut. Maso občas potíráme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vývarem. Půl hodiny před koncem pečení přisypeme k masu žampiony, přilijeme smetanu s moukou a dopečeme.

  • 3

    Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.

Komentáře k receptu