Salát s karamelizovanými cibulkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chřest bílý
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Sýr Feta
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 387.7 mg
  • Vláknina 5159.8 mg
  • Vitamín A 5159.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na tenké plátky, opékáme zvolna na polovině másla cca 12 minut. Přidáme cukr a polovinu červeného vinného octa, mícháme až šťáva zkaramelizuje, vyjmeme cibuli a na zbylém másle opečeme chřest, doměkka.

  • 2

    Mladý baby špenát, kapii, chřest, olej a zbylý ocet smícháme, osolíme, opepříme a promícháme, navrch dáme karamelizovanou cibulku a rozdrobenou fetu.

Komentáře k receptu