Telecí ledvinky na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Zelí čínské
  • 60 g Rukola
  • 200 g Nudle čínské vaječné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Zázvor celý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Fazolová omáčka žlutá
  • 2 polévková lžíce Sójová omáčka
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 108 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 288.7 mg
  • Vláknina 4085.6 mg
  • Vitamín A 4085.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky očistíme, zbavíme blan a tuku a nakrájíme na plátky. Vložíme do vody, poté slijeme, propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na nudličky. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme, vykrojíme semínka a nakrájíme na nudličky. Zázvor (cca 4 cm) oloupeme a najemno nastrouháme. Česnek prolisujeme. Čínské zelí očistíme, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Rukolu opláchneme a necháme okapat. Fazolovou omáčku rozmícháme s 50 ml vody.

  • 2

    Nudle vaříme v 1 litru osolené vody (1/2 lžičky soli) zhruba 3-4 minuty, scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Na lžíci oleje orestujeme ledvinky, přidáme 0,5 lžíce fazolové omáčky, promícháme a odstavíme. Ve woku na zbývajícím oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme zbylou zeleninu, dobře promícháme, zalijeme 50 ml vody a restujeme zhruba 2–3 minuty. Do zeleniny zamícháme zbylou fazolovou omáčku, sójovou omáčku a ledvinky i s výpekem a pečlivě promícháme. Před podáváním osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu