Bešamelová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 24.8 mg
  • Draslík 41.6 mg
  • Vláknina 1728.4 mg
  • Vitamín A 1728.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozehřejeme, přidáme mouku a opražíme světlou jíšku. Poté rozředíme chladným mlékem a přivedeme k varu.

  • 2

    Do omáčky vložíme cibuli, do které jsme zapíchli hřebíček a bobkový list. Ochutíme solí, pepřem a asi 15minut povaříme. Potom cibuli vyjmeme.

  • 3

    Můžeme ještě dochutit, pro zjemnění přilijeme smetanu a na závěr ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem.

Komentáře k receptu