Kapr dušený s citronovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Kapr obecný
  • 20 g Olej rostlinný
  • 2 g Sacharin
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 79.2 mg
  • Draslík 619.3 mg
  • Vláknina 10235.5 mg
  • Vitamín A 10235.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek rozdrtíme, petrželovou nasekáme na jemno, z citronu vymačkáme šťávu.

  • 2

    Kapra naporcujeme, vložíme do mísy, zasypeme půl lžičkou soli a necháme chvíli odležet.

  • 3

    Na rozpáleném oleji orestujeme česnek, přidáme porce kapra, ihned zalijeme vodou, přidáme citronovou šťávu, podle chuti je možné přidat i kousek citronové kůry, opepříme, osladíme umělým sladidlem a pod poklicí přivedeme k varu, pak plamen zmírníme a necháme omáčku táhnout (nesmí se vařit) zhruba dvacet minut. Poté kapra vyjmeme a držíme v teple.

  • 4

    Omáčku zredukujeme a poté zasypeme sekanou petrželovou natí. Porce kapra rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a necháme v chladu omáčku zrosolovatět. Kapra servírujeme vychlazeného a ozdobeného plátky citronu.

Komentáře k receptu