Kapr dušený na pivě s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 107.7 mg
  • Draslík 703.5 mg
  • Vláknina 1313.3 mg
  • Vitamín A 1313.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Porce kapra omyjeme studenou vodou, osušíme, okmínujeme, opepříme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet. Potom porce obalíme v mouce a osmažíme z obou stran v pánvi na rozehřátém sádle.

  • 3

    Usmažené ryby z pánve vyjmeme, na zbylém tuku osmažíme nakrájené houby, osolíme je, vrátíme zpět rybu, podlijeme ji pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu. Rybu a šťávu nakonec dochutíme pepřem a solí a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu