Skopové kotlety v aspiku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Celer bulvový
  • 60 g Cibule
  • 200 g Chléb konzumní
  • 60 g Mrkev kořen
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý celý
  • 10 g Želatina
  • 600 g Skopové kotlety
  • 20 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 1471 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 71.1 mg
  • Vláknina 2290.5 mg
  • Vitamín A 2290.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety vložíme do vroucí vody a zprudka vaříme pár minut, kdy se utvoří pěna, kterou sebereme. Zmírníme oheň, přisypeme pepř, sůl, přilijeme trochu octa. Vaříme hodinu. Nyní přidáme celou mrkev, kousek celeru a cibuli. Vaříme 20 minut. Vývar procedíme, zeleninu nakrájíme na proužky, položíme na kotlety, ty vyskládáme vedle sebe do formy, do vývaru nasypeme želatinu, uvaříme podle návodu a kotlety jí přelijeme.

  • 2

    Necháme vychladnout a podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu