Grilovaný losos s plísňovým sýrem a jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 600 g Losos - filety
  • 30 g Mandle plátky
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 93.9 mg
  • Draslík 611.7 mg
  • Vláknina 2120.8 mg
  • Vitamín A 2120.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vysokou teplotu rozpálíme gril. Opláchneme a otřeme rybí filety, položíme je kůží dolů na olejem potřenou grilovací mřížku. Potřeme je olivovým olejem, posypeme čerstvě mletým pepřem a grilujeme 4 minuty.

  • 2

    Smícháme v misce sýr, mandle, jablko a petrželku. Filety sejmeme z grilu a posypeme je směsí. Dáme zpátky na gril a další 3 minuty grilujeme, dokud nezačne sýrová směs bublat a nezezlátne a maso není hotové. Pokapeme filety citronovou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu