Nákyp z brambor se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 50 g Cibule
  • 30 g Olej rostlinný
  • 60 g Mouka pšeničná hrubá
  • 60 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 711.2 mg
  • Vláknina 9958 mg
  • Vitamín A 9958 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme. Sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme nadrobno a usmažíme dvaceti gramech oleje. Ušleháme pevný sníh z bílku, pekáč vymažeme olejem.

  • 2

    Polovinu strouhaných brambor utřeme se žloutkem, přidáme polovinu sýra, sůl, petrželovou nať, druhou polovinu brambor, mouku a dobře promícháme. Na závěr vmícháme sníh z bílku.

  • 3

    Směs dáme do pekáče, urovnáme, posypeme usmaženou cibulkou a v předehřáté troubě pečeme. Po zhruba dvaceti minutách zasypeme zbylým sýrem a necháme ho roztavit.

Komentáře k receptu