Špenátový nákyp se žampiony
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1213 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 234.6 mg
- Draslík 513.4 mg
- Vláknina 3200 mg
- Vitamín A 3200 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Zdravé listy posekáme nadrobno, žampiony nakrájíme na plátky, z bílků vyšleháme sníh. 
- 
                                2V pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme špenát, žampiony, podusíme, zalijeme smetanou, bešamelem a vaříme, dokud tekutina nezhoustne. Stáhneme z ohně, vmícháme žloutky, strouhaný sýr a do chladnoucí hmoty opatrně přimícháme sníh z bílků. Podle chuti osolíme. 
- 
                                3Formu vymažeme máslem, vložíme do ní těsto, povrch pokapeme máslem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 35 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        