Špenátový nákyp s uzeným kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Špenátový protlak mražený
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Kuřecí maso uzené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 214 mg
  • Draslík 522.7 mg
  • Vláknina 13276 mg
  • Vitamín A 13276 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát částečně rozmrazíme a podusíme s malým množstvím vody. Rohlíky navlhčíme vodou, vymačkáme, rozmělníme a přidáme ke špenátu. Vmícháme 50 g másla, žloutky, utřený česnek, koření a nadrobno nakrájené uzené kuřecí maso. Vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Směs vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Nákyp zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme pokapaný rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu