Špenátový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Čedar
  • 450 g Špenát listový čerstvý
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Margarín
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 736.6 mg
  • Vláknina 5493.5 mg
  • Vitamín A 5493.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme špenát a vložíme do velkého hrnce, vaříme pod pokličkou 5 minut.

  • 2

    Dokud nezačne ztrácet na objemu.

  • 3

    Slijeme, vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme nahrubo a dáme stranou.

  • 4

    Na 200 stupňů předehřejeme troubu.

  • 5

    Formu na nákyp vymažeme tukem, posypeme parmazánem a dáme stranou.

  • 6

    V hrnci zahřejeme margarín, mouku a mléko a za stálého míchání přivedeme k varu.

  • 7

    3 minuty vaříme.

  • 8

    Omáčku nalijeme do mísy, přidáme špenát a promícháme.

  • 9

    Zašleháme žloutky a 75g čedaru, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.

  • 10

    Ušleháme bílky a vmícháme do špenátové směsi.

  • 11

    Směs vložíme do připravené formy a posypeme zbylým čedarem.

  • 12

    30 minut pečeme, dokud nákyp nevyskočí a neztuhne.

Komentáře k receptu