Špenátový nákyp
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 20 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 736.6 mg
- Vláknina 5493.5 mg
- Vitamín A 5493.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyjeme špenát a vložíme do velkého hrnce, vaříme pod pokličkou 5 minut. 
- 
                                2Dokud nezačne ztrácet na objemu. 
- 
                                3Slijeme, vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme nahrubo a dáme stranou. 
- 
                                4Na 200 stupňů předehřejeme troubu. 
- 
                                5Formu na nákyp vymažeme tukem, posypeme parmazánem a dáme stranou. 
- 
                                6V hrnci zahřejeme margarín, mouku a mléko a za stálého míchání přivedeme k varu. 
- 
                                73 minuty vaříme. 
- 
                                8Omáčku nalijeme do mísy, přidáme špenát a promícháme. 
- 
                                9Zašleháme žloutky a 75g čedaru, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. 
- 
                                10Ušleháme bílky a vmícháme do špenátové směsi. 
- 
                                11Směs vložíme do připravené formy a posypeme zbylým čedarem. 
- 
                                1230 minut pečeme, dokud nákyp nevyskočí a neztuhne. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        