Plněné rýžové kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 10 g Houby sušené
  • 100 g Hovězí maso mleté
  • 250 g Rýže carnaroli
  • 75 g Mozzarella
  • 20 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Tuk
  • 1 balení Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4972 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 516 g
  • Sodík 1050 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 566.3 mg
  • Draslík 302.4 mg
  • Vláknina 3924.8 mg
  • Vitamín A 3924.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži nasypeme do 3/4 litru vroucí osolené vody a zlehka vaříme asi 20 minut. Často mícháme. Po uvaření vmícháme nasekané bylinky, máslo, vejce a nastrouhaný parmezán. Podle chuti opepříme a necháme vychladnout.

  • 2

    Do horké vody namočíme na 20 minut houby. Poté je z vody vyjmeme, necháme okapat a nadrobno nakrájíme. Vodu z hub odstavíme stranou. Cibuli jemně nasekáme.

  • 3

    V hrnci zahřejeme 2 polévkové lžíce rostlinného oleje a osmahneme na něm cibuli. Přidáme houby, hrášek, rajčatový protlak a vodu z hub. Přilijeme víno a 20 minut při mírné teplotě dusíme.

  • 4

    V pánvi zahřejeme zbylý rostlinný olej a zprudka na něm opečeme mleté maso. Pečeme asi 5 minut. Poté jej vmícháme do zeleninové směsi a dusíme tak dlouho, dokud se všechna tekutina neodpaří. Necháme vychladnout.

  • 5

    Okapanou mozzarellu nakrájíme na kostičky. Vlhkýma rukama tvoříme z rýže kuličky, které uprostřed promáčkneme a naplníme vždy 2 kávovými lžičkami masové směsi se zeleninou a 2-3 kostičkami mozzarelly. Poté kuličku opět uzavřeme a obalíme ve strouhance.

  • 6

    Připravené kuličky fritujeme zhruba 4-5 minut dozlatova v rozpáleném tuku na 170 °C. Opečené necháme okapat.

Komentáře k receptu