Vanilkové sušenky na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 šálek Máslo čerstvé
  • 0.25 šálek Cukr krupice
  • 1 šálek Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 37 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 7.7 mg
  • Vláknina 308.3 mg
  • Vitamín A 308.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci smícháme máslo, cukr, žloutek, extrakt a mouku, až vznikne hladké těsto. Rozdělíme je na dva kusy a uválíme z nich válečky tak vysoké, jak si představujeme sušenky. Válečky zabalíme do alobalu a chladíme je v ledničce minimálně dvě hodiny.

  • 2

    Předehřejeme troubu, balíčky rozbalíme a nakrájíme na plátky. Poté sušenky položíme na plech s pečícím papírem.

  • 3

    Pečeme je v troubě asi deset minut dozlatova až hněda. Poté je posypeme vanilkovým cukrem a necháme vychladnout. Podávat můžeme hned nebo až po pár dnech.

Komentáře k receptu