Tortellini s ricottou
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 g Sůl
 - 3 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 3 g Muškátový oříšek
 - 10 g Pažitka
 - 110 g Šunka od kosti
 - 5 g Tymián čerstvý
 - 200 g Ricotta
 - 100 ml Vývar z hovězích kostí
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 2 ks Artyčoky
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 1 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 2222 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 233.4 mg
 - Draslík 2131.3 mg
 - Vláknina 59131.1 mg
 - Vitamín A 59131.1 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.3 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mixéru rozmixujeme šunku, sýr, trošku petrželky, strouhanku
 - 
                                2
a žloutek, postupně přidáváme olivový olej a osolíme.
 - 
                                3
Těsto připravíme smícháním všech surovin a necháme ho 30 minut odpočinout. Pomocí strojku utvoříme dlouhý plát.
 - 
                                4
Polovinu poklademe kopečky náplně. Těsto přeložíme na polovinu
 - 
                                5
a vykrájíme obdélníky. Protilehlé vrcholy spojíme, abychom utvořili tortellini.
 - 
                                6
Ricottu rozdrobíme a smícháme s nakrájeným tymiánem a pažitkou, solí a pepřem. Přidáme muškátový oříšek a hotovou ricottu upravíme doprostřed talíře.
 - 
                                7
Srdíčka artyčoků nakrájíme na plátky a osmažíme je v rostlinném
 - 
                                8
oleji, na ubrousku je necháme okapat a osolíme.
 - 
                                9
Tortellini uvaříme v masovém vývaru a dáme je na talíře okolo ricotty. Ozdobíme smaženými artyčoky a zalijeme trochou horkého vývaru.