Pikantní vepřová žebírka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová žebra
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 101.3 mg
  • Draslík 307.1 mg
  • Vláknina 135 mg
  • Vitamín A 135 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová žebírka opláchneme, případně rozporcujeme na menší kousky.

  • 2

    Připravíme marinádu. Smícháme pivo, sójovou omáčku a med, přidáme nasekanou chilli papričku a na plátky nakrájený česnek. Maso necháme marinovat do druhého dne.

  • 3

    Po odležení žebírka opečeme na grilu, průběžně potíráme marinádou a dochutíme solí.

Komentáře k receptu