Candát na paprice
Suroviny
- 1000 g Candát obecný
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 500 ml Voda pitná
 - 250 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 251 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 56.5 mg
 - Draslík 169.4 mg
 - Vláknina 3505.7 mg
 - Vitamín A 3505.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté porce candáta osolíme. V kastrole rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Zaprášíme mletou paprikou, zalijeme horkou vodou, vložíme porce ryby a zvolna dusíme.
 - 
                                2
Když je maso téměř měkké, přilijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Ochutíme citronovou šťávou a kůrou, ještě chvíli povaříme.
 - 
                                3
Porce candáta vyjmeme a upravíme na servírovací mísu. Na porce přecedíme část omáčky, zbylou podáváme zvlášť v omáčníku. Pokrm ozdobíme dílky citronu.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou noky.