Vaječný krém s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 8 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 33.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky utřeme s cukrem, poté vložíme do vodní lázně a šleháme, dokud nevznikne hustý krém. Nesmí se vařit!

  • 2

    Rum zředíme 25ml vody a pozvolna zašleháme do omáčky. Ihned podáváme.

  • 3

    Krém je vhodný k sorbetům nebo ovocnému salátu.

Komentáře k receptu