Pórkový krém s vaječnými těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 200 g Pórek
  • 160 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Víno bílé
  • 2 ks Artyčoky
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 550 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 2120 mg
  • Vláknina 56431.1 mg
  • Vitamín A 56431.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek a celer nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na rozehřátém másle. Podlijeme 400ml vody, ochutíme solí, pepřem, přivedeme k varu a cca 35-40min povaříme.

  • 2

    Poté rozmixujeme společně s většinou petrželky, smetanou a tyminánem.

  • 3

    Artyčoky očistíme, nakrájíme na tenké plátky, šalotku, zbytek petrželky a mátu nasekáme najemno.

  • 4

    Na rozpáleném oleji necháme nejprve zesklovatět cibuli, přidáme artyčoky, ochutíme solí a zalijeme vínem. Po chvíli přidáme naběračku vody a vaříme dokud artyčoky nezměknou. Nakonec přisypeme bylinky.

  • 5

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, přidáme k artyčokům, přilijeme trochu vody ve které se vařily a krátce prohřejeme.

  • 6

    Rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu