Noky zapečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 746 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 291.6 mg
 - Draslík 188.2 mg
 - Vláknina 3388.7 mg
 - Vitamín A 3388.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, sůl a špetku mletého muškátu. Přivedeme k varu a povaříme 1/2 minuty. Za stálého míchání opatrně přisypeme mouku, aby se netvořily hrudky. Vaříme, dokud těsto nezhoustne a přestane se lepit. Stáhneme z plotny a do těsta postupně zapracováváme vejce. Vytvoříme menší noky, které zavaříme ve vroucí osolené vodě. Jakmile jsou noky uvařené, vyplavou na povrch. Noky scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Do pekáčku nalijeme bešamel, posypeme strouhaným sýrem, navrch položíme noky, zasypeme zbytkem sýru, zakapeme máslem a dáme zapéct na 10 minut do vyhřáté trouby.
 - 
                                3
Noky podáváme jako přílohu k masu.