Drůbeží polévka s kysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kostka Bujón slepičí
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 280 g Žaludky drůbeží
  • 300 ml Smetana zakysaná 14%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 196.4 mg
  • Vláknina 1860.5 mg
  • Vitamín A 1860.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbeží žaludky dobře očistíme a nakrájíme, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V silnostěnném hrnci na tuku osmažíme cibuli, přidáme žaludky, krátce osmažíme, zalijeme vodou. Přidáme kmín, sůl, bujon a vaříme, až jsou žaludky poloměkké. Poté přidáme žampiony a polévku dovaříme.

  • 3

    Do hotové polévky vlijeme smetanu rozšlehanou s moukou a necháme alespoň deset minut probublávat.

Komentáře k receptu