Šalotka na řecký způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 75 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 482.8 mg
 - Vláknina 1062.5 mg
 - Vitamín A 1062.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotky oloupeme. Rozehřejeme olej ve velké pánvi, přidáme celé šalotky a smažíme 5 minut za častého míchání, dokud nezhnědnou. Přidáme med a smažíme 30 vteřin, poté přidáme vinný ocet a bílé víno. Přidáme pokrájené stonky celeru, rajčatový protlak a nakrájená rajčata a přivedeme směs do varu. Povaříme 6 minut na prudkém plameni, osolíme, opepříme a necháme mírně vychladnout.
 - 
                                2
Podáváme teplé, ozdobené celerovou natí.