Citronové telecí řízečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 680 g Telecí pečeně
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 6 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Rukola
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 146.3 mg
  • Draslík 549.4 mg
  • Vláknina 276.8 mg
  • Vitamín A 276.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí řízky dlaněmi zmáčkneme a rozůlíme. Ochutíme solí a pepřem a obalíme v mouce.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme olej s polovinou másla. Řízky smažíme z každé strany cca 1min, vyjmeme a uchováme v troubě vyhřáté na 75C.

  • 3

    Do pánve přilijeme víno, přidáme zbytek másla a citronvou šťávu. Omáčku osolíme a opepříme dle chuti. Vmícháme otrhané lísty bylinek a promícháme.

  • 4

    Řízky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rozmarýnové brambory.

Komentáře k receptu