Vlámská polévka s čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 950 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 1133.8 mg
 - Vláknina 23788.2 mg
 - Vitamín A 23788.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.3 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přes noc namočíme čočku a pod pokličkou necháme zvolna vařit doměkka. Hotovou čočku propláchneme studenou vodou a dáme stranou.
 - 
                                2
Rajčata krátce spaříme vroucí vodou. Oloupeme, odstraníme semínka, rajčata najemno nasekáme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, během asi 10 minut ji osmahneme. Přidáme rajčata, pesto, vývar, bobkový list a černý pepř podle chuti. Přivedeme k varu a necháme pod pokličkou za občasného promíchání asi 25 minut zvolna vařit, dokud veškerá zelenina nezměkne.
 - 
                                3
Stáhneme z ohně a necháme ji několik minut vychladnout. Vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme v hladký krém. Přelijeme ji do hrnce, přidáme čočku a nasekanou bazalku, na mírném plameni znovu ohřejeme. Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.