Kotletky s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 6 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 87.4 mg
  • Draslík 516.1 mg
  • Vláknina 5715.8 mg
  • Vitamín A 5715.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme kotlety, naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a kotlety po obou stranách osmahneme.

  • 3

    Kotlety se šťávou vložíme do zapékací mísy, podlijeme mírně vodou a dáme zapéct.

  • 4

    Připravíme si jablkovou směs - oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky.

  • 5

    V hrnci rozpálíme zbytek oleje a másla, podusíme cibulku a vložíme jablka, dusíme do poloměka. Dochutíme cukrem a solí.

  • 6

    Upečené kotlety rozložíme na talíř, přelijeme jablečnou směsí a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu