Špagety s omáčkou z mletého hovězího

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 430 g Špagety
  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 30 ml Olej olivový
  • 450 ml Hovězí vývar základní
  • 45 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Rajčatová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 789 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 731.1 mg
  • Vláknina 3776.8 mg
  • Vitamín A 3776.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme cibuli nakrájenou na drobné kousky a utřený česnek. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Přimícháme směs bylinek a cayenský pepř. Smažíme další 3 minuty. Přimícháme hovězí mleté maso, často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut. Kousky mletého masa oddělujeme vařečkou.

  • 2

    Přidáme nakládaná nakrájená rajčata, kečup, pastu ze sušených rajčat, worcestrovou omáčku, oregano a dostatek černého pepře. Přilijeme vývar a červené víno a za stálého míchání uvedeme do varu. Přikryjeme pánev a dusíme 30 minut pří mírné teplotě, občas zamícháme.

  • 3

    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Omáčku ochutnáme a dle potřeby dosolíme. Těstoviny přelijeme omáčkou a posypeme trochou nastrouhaného parmezánu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu