Polévka Ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Hrášek
  • 30 g Tuk
  • 250 g Telecí plec
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mléko polotučné
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Květák
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 892 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 553 g
  • Sodík 855 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 356.9 mg
  • Draslík 2637.7 mg
  • Vláknina 44725 mg
  • Vitamín A 44725 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 339.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté telecí maso nakrájené na kostky zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Přidáme sůl a očištěnou zeleninu.

  • 2

    Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a do ní přimícháme nastrouhanou cibuli nahrubo. Zalijeme scezenou polévkou,přidáme hrášek a rozebraný,očištěný květák. Vaříme dokud zelenina nezměkne.

  • 3

    Do polévky zpět vložíme maso a nadrobno nakrájenou, uvařenou kořenovou zeleninu. V mléce rozšleháme žloutek a vlijeme do polévky. Dle chuti ještě případně dosolíme.

Komentáře k receptu