Krakonošův dlabanec - příloha k bramborákům

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šunkový salám
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Šalotka
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 846 mg
  • Vláknina 1500.1 mg
  • Vitamín A 1500.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté vepřové plecko pokrájíme na tenké nudličky. Točený šunkový salám pokrájíme na malé kostičky. Očištěné omyté žampiony a šalotku pokrájíme nadrobno.

  • 2

    V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme šaotku, přidáme k ní maso, sůl, pepř, drcený kmín a vše dusíme do doby, až bude maso měkké. Nakonec směs dochutíme kečupem, pálivou paprikou a chilli a podusíme ještě 4-5 minut.

Komentáře k receptu