Biskupský chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Soda jedlá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Kandované ovoce
  • 0.5 dl Rum
  • 0.5 hrnek Hrozinky
  • 3 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 hrnek Mrkev kořen
  • 0.5 hrnek Ořechy vlašské
  • 1.5 hrnek Cukr krupice
  • 1.5 hrnek Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1571 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 236 g
  • Sodík 363 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 178.7 mg
  • Draslík 186.6 mg
  • Vláknina 10399.2 mg
  • Vitamín A 10399.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouháme na nudličky očištěnou mrkev.

  • 2

    Cukr s vejci a olejem ušleháme v míse.

  • 3

    Prosátou mouku a sodu přispyeme do našlehané směsi a přidáme rum, ořechy, mrkev, kandované ovoce, rozinky, skořici a sůl.

  • 4

    Do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vymazali a vysypali nalijeme směs a 45 minut pečeme.

Komentáře k receptu