Biskupský chlebíček piškotový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Kandované ovoce
  • 50 g Mandle
  • 140 g Mouka polohrubá
  • 140 g Cukr moučkový
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 227 mg
  • Vláknina 6210 mg
  • Vitamín A 6210 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle nakrájíme a na pánvi je nasucho opražíme.

  • 2

    Hrozinky omyjeme a osušíme.

  • 3

    Kandované ovoce smícháme s troškou mouky, aby se neslepilo.

  • 4

    Žloutky utřeme s cukrem a rumem do pěny a z bílků ušleháme pevný sníh. K utřeným žloutkům přimícháme nakrájené přísady a potom lehce vmícháme sníh střídavě s moukou.

  • 5

    Chlebíček pečeme asi 20-30 minut ve vymaštěné a hrubou moukou vysypané formě. Po upečení jej pocukrujeme.

Komentáře k receptu