Mořská štika s ovocnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mořská štika - filety
  • 120 ml Pomerančová šťáva
  • 0.333333 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Banány
  • 1 špetka Kari koření
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 91.7 mg
  • Draslík 1017.4 mg
  • Vláknina 6143 mg
  • Vitamín A 6143 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z mořské štiky dáme do pekáčku, zalijeme pomerančovou šťávou, necháme alespoň půl hodiny marinovat. Poté rybu scedíme, osolíme, zaprášíme kari kořením, na pánvi na oleji osmažíme z obou stran. Usmažené filety držíme v teple.

  • 2

    V hlubším rendlíku rozpustíme máslo, přidáme tence nakrájené banány a hrozinky, chvilku dusíme. Poté přimícháme kysanou smetanu a prohřejeme. Omáčkou přelijeme porce filetů.

Komentáře k receptu