Gnocchi s vepřovým masem a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Olivy černé
  • 250 g Vepřové kotlety
  • 255 g Paprika žlutá
  • 820 g Bramborové noky
  • 200 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 894 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 75.9 mg
  • Draslík 753.6 mg
  • Vláknina 8126.1 mg
  • Vitamín A 8126.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do nekovové misky dáme kotletu, přidáme polovinu česneku, oregano, citronovou šťávu, lžici oleje a okořeníme.

  • 2

    Uzavřeme mísu a necháme hodinu marinovat v lednici.

  • 3

    Zbytek oleje rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme špetku soli a smažíme nakrájenou cibuli 5 minut, aby změkla.

  • 4

    Přidáme zbytek česneku, celer, petrželku a kapii a dusíme zakryté 10 minut, dokud papriky nezačnou měknout.

  • 5

    Přimícháme rajčatový protlak a 10 minut vaříme za pravidelného míchání.

  • 6

    Přidáme nakrájené vepřové maso i s marinádou, přilijeme vývar a 10 minut vaříme, dokud nezhoustne.

  • 7

    V osolené vodě uvaříme gnocchi.

  • 8

    Hotové gnocchi dáme do mísy a zalijeme omáčkou a ozdobíme olivami.

Komentáře k receptu